Beszámoló: LTC-Szombathely – Exploring the Basics

2010. május 21-23. között az AEGEE-Szombathely csapata Local Training Course – Exploring the Basics néven találkozót szervezett festői szépségű városukban. Az event célja az volt, hogy a zöldfülű AEGEE tagok képet kapjanak az egyesület működéséről, a „nagy öregek” pedig újra felfedezhessék és elmélyítsék a már megismert alapokat…  A szervezőkön kívül négy antenna tagjai képviseltették magukat határon innen és túl: AEGEE-Pécs, AEGEE-Debrecen, AEGEE-Wien, AEGEE-Bratislava.

A péntek délutáni érkezést ismerkedés és vacsora követte, szombaton pedig megkezdődött a szakmai program.  A résztvevők színvonalas workshopok keretén belül ismerkedhettek a megújult Intranettel, az AEGEE főbb projektjeivel (Where does Europe End?, YOUrope needs YOU 2!, Beyond Europe, AEGEE25 stb.), illetve betekintést nyertünk a PR, HR, FR, és a vízum és cserekapcsolatok lehetőségeibe is. A programoknak vasárnap sem szakadt vége, szabad ég alatt, jó levegőn, csapatokra osztva folytattuk az interaktív beszélgetést a nyári egyetem fontosságáról és a benne rejlő lehetőségekről. A workshopokat vasárnap értékelés zárta.

A szakmai programok mellett természetesen maradt idő a szórakozásra is. Városnézéssel, este bulival vezettük le a kemény munkával töltött napokat. Nem maradhatott el a hagyományosnak tekinthető European Night sem, ahol a különböző nemzeti ételek-italok mellett a helyiek finom paprikás krumplival is megleptek bennünket.

Azok, akik részt vettek a Local Training Course-on Szombathelyen, számos új élménnyel és sok hasznos információval térhettek haza. Köszönjük a szervezőknek!

Comments are closed.