St. Patrick’s Day Debrecenben!

Tudtad, hogy Írországban akkor színeződik el a rendőrségi szonda (és még sípol is), ha a sofőr józan? Hogy a lakosság 85%-át Marynek hívják, holott a népesség 70%-a Paddy? Hogy az ír hűtőgépek általában roskadásig vannak tele meleg Guinness-szel, miközben a család 8 gyermeke az út szélén próbál összeszedni annyi pénzt, hogy visszakapcsolják az áramot? És hogy az egész ír társadalom Szt. Patrik napjára készül megszállottan évente minimum 364 napig?

Elég a hallomásokból, az AEGEE-Debrecen jövő hét csütörtökön minden kétséget eloszlat! De hogy mi lesz ez a dínom-dánom? Amíg hazánkban Nagyboldogasszony napja (Szűz Mária mennybemenetele, aug. 15) számít évezredes kultikus ünnepnek, addig Írország (és immár a fél világ) Szt. Patrik halálára emlékezik március 17-én hosszú emberöltők óta. Az ókeresztény vallási rituálé mára szekuláris örömünneppé lett, a serfőzdék és a lóhere-nagykereskedők legnagyobb örömére.

Csatlakozz hozzánk a Bakelitben egy fergeteges buli erejéig – az AEGEE-Debrecen garantálja a spirituális kettős állampolgárságot! A nagyszerű hangulatot úgyszintén, és amíg az nem hág teljesen a tetőfokára, mókás játékok és programok szórakoztatják a nagyérdeműt.

A muzikális behatásról a tradicionális ír folklór lendületes ritmusai mellett a U2, The Corrs, The Cranberries (és tsai) örökzöldjei gondoskodnak, míg a vizuális élmény már eleve adott – feltéve, ha te is zöldben érkezel. ÍRd és mondd, ha legalább 34,5%-ban zöld szerelés lesz rajtad (pölö póló), IRdatlan kedvezményekben részesülhetsz több fronton is!

Az est jeligéje és bónuszfeladványa: keresd a DÍSZÍRt! 😉 És hogy egy fokkal líraibb hangot is megüssünk, fogadjátok szeretettel ezt az arratájt népszerű limerick versformával majdhogynem köszönő viszonyban álló szösszenetet:

Once upon a time in Dublin’s fair city
Where ale’s sweet, life’s fun & girls are so pretty
The pubs shut the doors
No more beer of course
Financial crisis, oh, such a damn pity!

Proud Irishmen cried, hey it just cannot be
Even jolly girls fell in deepest agony
Let’s go somewhere else
Thus one of them tells
A place which name is at least started with ‘D’!

They stroke upon a town, far away from them
Where there’s less fine green than in mother Ireland
But there will be beers
With cheap whiskey, cheers
Join us on St. Patrick’s in charming Debrecen!

Találkozzunk a Bakelitben (Debrecen, Kossuth u. 21) március 17-én 20:00-kor! A belépés díjtalan.

 

Comments are closed.